Šis prietaisas naudojamas nustatyti vaisių ir daržovių celiuliozės minkštėjimui, bandymai gali būti atliekami vertikalioje ir horizontalioje padėtyje;
Minkštimo būklė - labai svarbus indeksas kokybės kontrolei.
Pagrindinė instrumento charakteristika tame, kad jis yra neinvazinis produkto ir turi šiuos privalumus:
Nustatomi įvairūs vaisių brendimo būklės lygiai, tai gali būti atliekama tiesiai ant augalo per visą augimo ciklą;
Matavimai gali būti atliekami ir tradiciniais vaisių spaudimo testeriais, kurie tai atlieka destruktyviai, neduodami priimtinų rezultatų;
Instrumento naudojimas yra labai paprastas: paėmus prietaisą, jis pridedamas prie vaisiaus ir stūmoklį palaipsniui spaudžiamas tol, kol pasislėps stūmoklio pagrindas;
Norinti gauti patikimesnį rezultatą, būtina naudoti vidutines kekių vaisių tyrimo reikšmes (pavyzdžiui, tiriant mažiausiai 9 vaisius).